Oude Wijze achtergrond
De Coach
Joke Hoogendoorn


Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.

Albert Einstein
Joke Hoogendoorn (1952). Mijn spirituele ontdekkingstocht op deze wereld viel op enig moment samen met de Cursus in Wonderen en de Universele Wetten die daaraan ten grondslag liggen. Op dat moment ging het Universum letterlijk voor mij open en kregen de Spirits, Engelen en de Opgestegen Meesters een vanzelfsprekende invloed op- en een plek -in mijn leven.


Als professional ben ik opgeleid en heb ik gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige, praktijkopleider en verpleegkundig docent, manager in de ouderenzorg, team- en personal coach.

Als mens heb ik mijn leven geleefd en, aan de hand van wat ik tegen kwam in het leven, mij spiritueel ontwikkeld. Vanaf mijn kindertijd is mij gaandeweg duidelijk geworden dat niets voor niets is in het leven. Vanaf mijn dertigste heb ik hetgeen ik tegenkwam middels spirituele/therapeutische workshops en cursussen (Bio-Energetica, Reiki, meditatieve massage, NLP, e.a.) uitgediept. In die tijd besloot ik, dat ik een oude (levens)wijze vrouw wilde worden en dat ik daar anderen mee van dienst wil zijn.

Als praktijkopleider in de psychiatrie ontdekte ik dat ik soms in begeleidingsgesprekken dingen wist te zeggen of te duiden, die ik niet kon weten. Een cursus mediumschap bij Myrthe Bruijnzeel (Spirit & Soul, Teteringen) heeft mij het verschil geleerd tussen psychometrie en de energie van de Spirits.

In mijn werk als locatiemanager hadden mensen met een dementie mijn bijzondere aandacht. Het verbaasde mij telkens weer wat voor een bijzondere gesprekken ik soms met hen had. Als docent ontwikkelde ik een visualisatie waarin je ‘als het ware’ contact kan maken met de geest/energie van een dementerende persoon. Ik stimuleerde mijn studenten zich een voorstelling te maken van hoe deze dementerende mens benaderd wilde worden en wat zij zich verder nog wenste of nodig had. Als spiritueel coach richt ik mij in het bijzonder op mensen met een dierbare partner, vader, moeder, broer of zus die dementerend is. Natuurlijk wil ik ook nog steeds graag iets betekenen voor professionals die met dementerende mensen werken.

Verder help ik je als spiritueel coach graag om lijn te brengen in je bewustzijnsprocessen en jezelf te helen. Ik ondersteun je bij het verwerken van oud zeer, het opruimen van blokkades en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Er zijn vele mogelijkheden om ieder probleem een plekje te geven. In onze gesprekken maak ik contact met jouw energie en de energie om ons heen. Via woorden, geleide meditatie of visualisatie, healing en/of (energetische) oefeningen kom je stap voor stap in je eigen kracht, in de essentie van jezelf.

Ik beschouw mijzelf als een lichtwerker. Iemand die zich bewust is van haar hogere spirituele doel en daarnaar probeert te handelen.

Laatste wijziging: 18-07-2018

Oude Wijze - Kennedylaan 4B - 4811 ET - Breda - +31(0)6-40 24 97 37 - info@oudewijze.com