Oude Wijze achtergrond
Meditatie

Bij elke inademing breng ik rust in mijn lichaam.
Bij elke uitademing glimlach ik.
Ik blijf in het moment van nu
en ervaar het grote wonder van dit moment.

Thich Nhat HanhMEDITATIE

Begin je week goed! Schrijf je in voor 5 bijeenkomsten. Iedere maandagavond zorg ik voor een mooie (geleide) meditatie. Na de meditatie krijg je de gelegenheid je ervaring te delen en desgewenst te bespreken. De meditatie wordt afgesloten met het trekken van een orakelkaart, wijsheid of spreuk. Meditatie ervaring is niet nodig. Kom gewoon ontdekken wat meditatie voor jou kan betekenen.
Zie agenda

Meditatie
Meditatie heeft effect op het fysieke, mentale en emotionele vlak. Door ademhaling en ontspanningsoefeningen komen je lijf én je gedachten tot rust. Bij meditatie leer je je gevoelens en gedachten te observeren en te accepteren. Er komt balans in denken en gevoel, wat een verhoogde staat van bewustzijn geeft. Persoonlijk geluk en innerlijke rust hangt niet meer af van materiële zaken of wat anderen van je vinden.

Het beoefenen van meditatie zal je helpen dichterbij jezelf te komen en je te ondersteunen in je spirituele ontwikkeling en het vinden van je kernwaarden. Meditatie zorgt voor verlichting op je levenspad. Je bewustzijn en je liefde ten aanzien van jezelf en anderen wordt door middel van meditatie vergroot en geeft je een alomvattend geluk. Meditatie vraagt van je om open en eerlijk te kijken naar jezelf en de obstakels in je leven waar je tegenaan loopt.

Wat kan meditatie voor jou betekenen?
Door regelmatig te mediteren kun je:
 Je gedachten tot rust brengen
 Meer in het hier en nu leven
 Het contact tussen je brein en je lichaam versterken
 De band tussen jou en je omgeving vergroten
 Je gedachten (meer) los te laten
 Je emoties minder je gedrag te laten bepalen
 Jezelf te accepteren wie je bent
 Van jezelf te houden
 Je ego te negeren
 Meer gebruik te maken van je hogere zelf

Meditatie is voor iedereen Wanneer je wilt leren mediteren is het dan nodig dat je dagelijks langdurig in kleermakerszit op een kussentje moet zitten? Welnee! Mocht je dat willen dan is dat prima, maar het is beslist geen voorwaarde. Of je nu jong of oud bent, spiritueel bent of juist helemaal niet, hoog of laag opgeleid bent, iedereen kan het leren.

Laatste wijziging: 14-09-2021

Oude Wijze - Kennedylaan 4B - 4811 ET - Breda - +31(0)6-40 24 97 37 - info@oudewijze.com